post

Hva er egentlig finansteknologi?

Dette er et spørsmål vi får overraskende ofte. Heldigvis er det relativt enkelt å forklare hva finansteknologi er, og det er nettopp dette vi har tenkt å gjøre i denne artikkelen.

Hva er egentlig finansteknologi - Hva er egentlig finansteknologi?

Hva er finansteknologi?

Finansteknologi anses som en bransje i seg selv. Det er en bransje som driver med innovasjon og det å lage nye produkter og tjenester. Finansteknologi, eller fintech-bransjen, har hovedfokus på finans og teknologi. De vil rett og slett utfordre tradisjonelle finansielle institusjoner. Vi i Norge beveger jo oss mer og mer mot et samfunn som ikke lenger har kontanter. Derfor kan det være nyttig å sette seg inn i hva finansteknologi er. Det blir rett og slett en mye større og mye mer spennende del av vår hverdag. Før visste nesten ingen hva bitcoin var, men nå sitter nordmenn som aldri før og investerer penger i det. Det er jo ganske vilt å tenke på hvor fort denne utviklinga har gått.

Det er mange som mener at finansteknologi er en for vag betegnelse om bransjen, fordi den inneholder så mye mer enn som så. Vi synes selv at det er en god betegnelse, rett og slett fordi den er generell. Dette gjør at det finnes så mange ulike produkter og tjenester som kan inkluderes i den.

pexels terje sollie 336948 1 - Hva er egentlig finansteknologi?

Produkter

Det er ikke mange fysiske produkter som er finansteknologi, det er som oftest produkter som apper du kan ha på telefonen. Dette kan være nettbanker, ulike type betalingsapper, kryptovaluta etc. Vi vedder på at du allerede har fintech-produkter på din telefon. Vipps er for eksempel et eksempel på finansteknologi som virkelig har gjort det stort i Norge. Den blir jo en større og større del av vår hverdag også.

Finansteknologi omfatter også prosesser og forretningsmodeller. Det kan rett og slett være ting som gjør din finansielle hverdag lettere. Har du en idé til et fintech-produkt som kan gjøre livet vårt enklere? Da er det bare å begynne å utvikle. Få med deg noen på laget som kan det tekniske, så er du i gang.

Det er rett og slett sånn at fintech-bransjen generelt sett er opptatt av å finne måter å gjøre ting i den finansielle bransjen enklere. Det er jo tross alt veldig få av oss som faktisk har kontanter eller bruker sjekker lengre, så noe riktig har bransjen absolutt gjort. Eller hva tenker du om denne saken?