post

Har finansteknologi endret noe på hverdagen min?

Det enkle svaret er ja! Vil du vite hvordan og hvorfor finansteknologi, eller fintech, har endret hverdagen din? Da er det bare å lese videre.

pexels lisa 1092644 - Har finansteknologi endret noe på hverdagen min?

Finn fram mobilen

På mobilen din har du en rekke tjenester som for eksempel mobilbank, investeringsapper og kanskje til og med Vipps. Dette er alle tjenester som regnes som finansteknologi. Dette er rett og slett innovative måter å bruke teknologien som eksisterer til å gjøre hverdagen din lettere.

Når du sitter med mobilen, kan du også se på en rekke andre apper der du bruker tjenester for å betale. Har du for eksempel et mobilspill du liker? Da bruker du finansteknologi for å kjøpe spillet eller tjenester som du betaler med. Det som er spennende er at finansteknologi har så utrolig mange bruksområder.

pexels terje sollie 336948 - Har finansteknologi endret noe på hverdagen min?

Det gjør ting raskere

Bankene tjener egentlig ingenting på at ting skal gå fort. Bankene vil helst at de kan holde pengene så lenge som mulig, ettersom de vil tjene penger på dette i form av renter. Finansteknologi har endret dette på mange måter. Rett og slett fordi de har vist at disse transaksjonene ikke trenger å ta flere dager eller uker. Derfor har det også fått bankbransjen generelt til å skjerpe seg.

Noe som er sikkert er at finansteknologi ikke har kommet langt ennå, den har enda en lang vei å gå. Det er derfor absolutt noe det kan lønne seg å investere i eller å lære enda mer om nå!